Lista za Skupštinu Grada Zagreba

Sa četiri zastupnika bili smo prava oporba, s 24 zastupnika bit ćemo prava promjena. Zato je važno da uz Tomislava Tomaševića 16. svibnja podržite i našu listu za Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Novi gradonačelnik samo u suradnji sa stabilnom skupštinskom većinom može napraviti istinski zaokret u upravljanju gradom.

Naša lista sastavljena je prema tzv. zip modelu jednake rodne zastupljenosti i uključuje 24 kandidatkinje i 23 kandidata. Iza njih je dugogodišnje iskustvo borbi za opće dobro i veliko znanje oko tema koje su ključne da bi se Zagreb razvio u pravedniji, zeleniji i učinkovitiji grad te postao kvalitetnijim mjestom za život za sve njegove stanovnike. Upoznajte naše kandidatkinje i kandidate:

Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Tomislav Tomašević

Rođen u Zagrebu 1982. Fakultet političkih znanosti završava 2010, a 2013. magistrira na Sveučilištu u Cambridgeu u području okoliša, društva i razvoja. Sa 16 godina priključuje se Zelenoj akciji gdje od 2007. do 2012. obnaša dužnost predsjednika. Bio je i predsjednik Mreže mladih Hrvatske te, paralelno, član Savjeta za mlade Vlade RH. Godine 2006. sudjeluje u pokretanju inicijative Pravo na grad, a od 2012. do 2015. član je Savjeta za zaštitu okoliša i održivog razvoja Vlade RH. Nije bio član niti jedne stranke sve do osnivanja Zagreb je NAŠ! na čijoj listi ulazi u gradsku skupštinu 2017. godine. Tri godine poslije kao kandidat platforme Možemo! postaje zastupnikom u Hrvatskom saboru.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Danijela Dolenec

Rođena 1977. u Zagrebu. Izvanredna profesorica komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti, magistrirala javne politike i administraciju na London School of Economics (2005) i doktorala političke znanosti na ETH Zurich (2012). Usavršavala se na studijskim boravcima na Sveučilištu Harvard i Oxford te je dobitnica nekoliko prestižnih stipendija i dviju nagrada za znanost. Osnivačica Zagreb je NAŠ! i Možemo! i koordinatorica programa za obje platforme. Osnivačica i višegodišnja predsjednica Grupe 22, osnivačica Instituta za političku ekologiju i predsjednica upravnog odbora od 2014. do 2018.
Nova ljevica

Rada Borić

Rođena u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu završila studij hrvatskog jezika i književnosti. Dugogodišnja je lektorica i predavačica na sveučilištima u SAD-u, Finskoj i Hrvatskoj. Na civilnoj sceni aktivna je 30 godina kao suosnivačica ženskih i mirovnih organizacija i inicijativa. Ustrajna je u obrani ženskih i manjinskih prava. Odlikovana je 2013. Redom hrvatskog pletera "za osobiti doprinos i zaštitu ženskih prava u Republici Hrvatskoj, u zemljama regije i Europskoj uniji". Autorica je prvog Finsko-hrvatsko-finskog rječnika za koji je primila odličje Reda vitezova bijele ruže Finske. Protekli mandat u skupštini i aktualni rad u Saboru jamstvo su za odgovoran i predan rad na promjeni upravljanja Gradom koji će zajedno sa sugrađanima učiniti Gradom "sretnih ljudi".
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Luka Korlaet

Rođen 1974. u Zagrebu. Diplomirao i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu gdje izvodi nastavu projektiranja stambenih zgrada. Član je Izvršnog odbora Društva arhitekata Zagreba i skupštine Udruženja hrvatskih arhitekata u mandatima 2009-2013. te je aktivni član skupštine Komore arhitekata i Nacionalnog odbora Europana. Višegodišnji je suradnik na studiji Građevinskog fakulteta na temi procjene rizika od potresa u Zagrebu te koordinator izrade kataloga projekata tipskih zgrada Arhitektonskog fakulteta namijenjenih obnovi Sisačko-moslavačke županije. Voditelj je tematske radne grupe za stanovanje i urbanizam u platformi Možemo! te je sudjelovao u izradi izbornog programa Zagreb 2021.
ORaH

Zorislav Antun Petrović

Novinar, publicist, aktivist, u javnost je najpoznatiji po svom radu na suzbijanju korupcije. Autor je i urednik većeg broja radova i publikacija. Do sad član Nacionalnog antikorupcijskog vijeća (aktualni saziv i 2006-2007), Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (2005–2013), Antikorupcijskog povjerenstva Grada Zagreba (2012-2013) i Etičkog izbornog povjerenstva za parlamentarne izbore 2003. i 2007. te za EU izbore 2014. godine. Radio je za vodeće hrvatske tiskane medije (Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Tjednik, Globus). Jedan je od osnivača hrvatskog ogranka Transparency Internationala (koji više ne postoji) i sudionik velikog broja međunarodnih projekata. Sudjelovao je u Domovinskom ratu kao pripadnik 149. brigade Hrvatske vojske i nositelj je spomenice.
Nova ljevica

Ivana Kekin

Rođena je 24.1.1984. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Sv. I. Zelini. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine, a potom stekla specijalizaciju iz psihijatrije te subspecijalizaciju iz psihoterapije. Doktorirala je 2018. godine, a disertacija je dobila Dekanovu nagradu za najbolji doktorat Medicinskog fakulteta. Zaposlena je na Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb. Članica je Nove ljevice od osnivanja, 2016. godine. Sudjelovala je u nizu društveno aktivnih prosvjeda, a na parlamentarnim izborima 2020. bila je kandidatkinja na listi Nove ljevice. Predsjednica je Nove ljevice od rujna 2020.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Urša Raukar

Rođena, školovala se i radi u Zagrebu. Diplomirala je na ADU 1983. i ponosna je članica glumačkog ansambla ZKM-a. U mnogobrojnim građanskim inicijativama aktivna je od uspostave demokracije u Hrvatskoj. Put je to ispunjen angažmanima za javno dobro; od povrata imena Trga žrtava fašizma (1990-2000) preko borbe za Varšavsku (2007-2011) pa sve do platforme Kulturnjaci 2016. Suosnivačica je političkih stranaka Zagreb je NAŠ! i Možemo!, sukoordinatorica ZJN! i članica Vijeća Možemo! U proteklom mandatu bila je članica Gradske koordinacije za ljudska prava Skupštine grada Zagreba te vijećnica VGČ Gornji grad - Medveščak.
“Vjerujem u transparentnu, poštenu, zelenu politiku koja javno dobro i ljudska prava stavlja ispred stranačkih i partikularnih interesa.”
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Teodor Celakoski

Kulturni radnik i aktivist za zaštitu javnih dobara. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost u Zagrebu. Od ranih 2000-ih koordinira brojne kulturne programe te se bavi umrežavanjem, kulturnom politikom i institucionalnim inovacijama u kulturi i civilnom sektoru. Suosnivač je Multimedijalnog instituta Mama, inicijator je Klubture, mreže za razmjenu programa nezavisne kulture; Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade POGON; te Kulture nove, javne zaklade za podršku suvremenoj kulturi i umjetnosti. Zadnjih 15 godina se kroz inicijativu Pravo na grad bavi zaštitom javnog prostora i infrastrukture (građanske borbe za Varšavsku, Srđ i autoceste). U 2014. je dobio Princess Margriet Award, nagradu za kulturu Europske kulturne fondacije iz Amsterdama.
Zagreb je NAŠ! / Nezavisna lista Zagreb

Marijana Sumpor

Znanstvenica i poduzetnica s dvadesetogodišnjim iskustvom u izradi strateških razvojnih dokumenata i u EU programiranju. Vodila je projekte i surađivala na projektima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Školovala se u Njemačkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, SAD-u. Diplomirala je 1995. i magistrirala 1998. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon doktorskog studija na Sveučilištu u Lillu u području regionalnog razvojnog planiranja u Europi doktorirala je 2005. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Su/atorica je više od 50 znanstvenih i stručnih publikacija. Bila je nezavisna zastupnica u gradskoj skupštini Grada Zagreba 2018-2021 i zalaže se za europski model sudjelovanja građana u razvoju lokalne zajednice.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Damir Bakić

Rođen 1957. u Sisku. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na PMF-u, Fulbrightov stipendist. Bio je voditelj više znanstvenih i stručnih projekata, sukreator dvaju studijskih programa te autor programa brojnih kolegija. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova, više sveučilišnih udžbenika, mentor pri izradi više desetaka disertacija, magistarskih i diplomskih radova, član uredništava više znanstvenih časopisa. Vršio je niz dužnosti na PMF-u i na Sveučilištu u Zagrebu. Dobitnik je nagrade PMF-a “Dr. Stipe Vidak”. Sudionik osnivačkih skupština platformi Zagreb je NAŠ! i Možemo!, član Inicijativnog odbora i Upravnog odbora Možemo! Saborski zastupnik izabran kao kandidat Zagreb je NAŠ/Možemo! u prvoj izbornoj jedinici.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Iva Ivšić

Diplomirana je kineziologinja i društvena aktivistica. Nakon završenog studija, dvanaest godina radila je u centur za djecu rane i predškolske dobi koje je i vodila, a kroz javno-politički i istraživački rad, zagovara unapređenje kvalitete i dostupnosti sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Kao članica Udruge BRID i zaposlenica Sindikata obrazovanja, medija i kulture, primarno se bavi pitanjima sindikalnog organiziranja, promicanjem ekonomske demokracije i zaštite radničkih, socijalnih i ekonomskih prava radnica. (Su)autorica je većeg broja članaka, istraživanja te predavanja i izlaganja na domaćim i međunarodnim skupovima. Izvrsna je organizatorica i zna graditi participativne i inkluzivne organizacije.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Marina Ivandić

Posljednjih desetak godina bavi se radničkim pravima i industrijskim odnosima kroz sudjelovanje u procesima socijalnog dijaloga, pripremu i provedbu industrijskih akcija, istraživački i edukativni rad. Sudjelovala u nizu građanskih inicijativa za obranu javnih usluga, javnih prostora i javne infrastrukture. U Zagreb je NAŠ! bavi se razvojem kvartovskih grupa kao prostora suradnje aktivnih građana na rješavanju problema u lokalnoj sredini. U Gradskoj će skupštini svoja sindikalna i aktivistička iskustva i uvide usmjeriti prema unapređenju i povećanju dostupnosti javnih usluga, stvaranju socijalno i ekološki pravednog grada čiji će zaposlenici moći biti ponosni na svoj rad te otvaranju mjesne samouprave i gradskih institucija građanima.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Vilim Matula

Glumac, član ansambla Gradskog kazališta Kerempuh. U prošlom sazivu Vijeća Gradske četvrti Donji grad, obnašao je funkciju potpredsjednika Vijeća kao član platforme Zagreb je NAŠ!, u kojoj je aktivan od osnutka 2017. godine. Na parlamentarnim izborima prošlog ljeta ušao je u Sabor na listi platforme Možemo!/Zagreb je NAŠ!. Vjeruje da će mu stečeno iskustvo pomoći u obnašanje uloge zastupnika Skupštine Grada Zagreba.
“Čeka nas velik posao obnove grada od potresa, saniranje gradskih financija i organiziranje gradske uprave kako bi odgovorno i učinkovito služila građankama i građanima. Stabilna i solidna većina u Skupštini nužan su preduvjet za reforme koje budući gradonačelnik Tomašević namjerava provesti.”
Nova ljevica

Mauro Sirotnjak

Arhitekt i istraživač, živi na Srednjacima. Nakon diplome arhitekture na Sveučilištu IUAV u Veneciji živi i radi u Zagrebu te pohađa postdiplomski studij na Royal Institute of Art u Stockholmu baveći se usporedno radom u arhitektonskoj djelatnosti i istraživanjem. Njegov rad u arhitektonskim uredima uglavnom je usmjeren na stambenu izgradnju, dok je istraživački usmjeren napratstambene politike, upravljanje gradskim prostorima s naglaskom na javni prostor grada.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Marta Kiš

Magistrirala je povijest umjetnosti i slavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radnica je u kulturi te je u dvadeset godina stekla iskustvo vođenja projekata i timova te kurirala brojne samostalne i grupne izložbe. Bila je vijećnica u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka – sjever, gdje se aktivno zalagala za transparentno upravljanje sredstvima i komunikaciju s građanima. Uz kulturu, aktivna je i u temama obrazovanja, a posebno je zainteresirana za pitanje obnove grada Zagreba koja će osigurati sigurniji i kvalitetniji život svim njegovim stanovnicama. Želi raditi na poboljšanju sustava svakodnevnog funkcioniranja solidarnog, zelenog i kulturnog grada, kao i na otvorenoj, transparentnoj i uključivoj mjesnoj samoupravi.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Svibor Jančić

Rođen 1982. u Beogradu, osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu te diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. U dva mandata je obnašao dužnost člana Vijeća gradske četvrti Maksimir, a u proteklom mandatu bio je i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Jedan je od osnivača stranke Za grad te jedan od koordinatora kvartovske grupe za Maksimir političke platforme Zagreb je NAŠ!. Uz političko djelovanje nije se libio zaprljati ruke radeći kao građevinski radnik, ciklomehaničar te pružanjem logističke potpore u organizaciji raznih društvenih događaja. Verificirani je instruktor joge po sustavu Joga u svakodnevnom životu.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Marijana Rimanić

Diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Posljednjih desetak godina aktivna je u polju nezavisne kulture, gdje je u različitim organizacijama radila najviše na području komunikacija. Njezin profesionalni interes u posljednje vrijeme vezan je uz promišljanje institucionalnog okvira u kojem se kultura proizvodi, diseminira i konzumira te uz inovativne modele rada i organiziranja u kulturnom sektoru. Članica je stranke Zagreb je NAŠ! od 2017. i stranke Možemo! od 2019. godine.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Robert Faber

Rođen 1964. godine u Zagrebu gdje je diplomirao 1988. na Elektrotehničkom fakultetu, nakon čega se zapošljava u tvrtki Rade Končar na poslovima razvoja mikroprocesorske zaštite dalekovoda. Zatim prelazi na Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje većim dijelom radi na poslovima vezanim uz eksperimentalnu psihologiju i biomedicinska istraživanja. Stupanj magistra znanosti iz područja tehničkih znanosti, polja elektrotehnike, stječe na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
Zagreb je NAŠ! / Nezavisna lista Zagreb

Tihomir Milovac

Povjesničar umjetnosti, muzejski savjetnik, kazališni scenograf, profesionalno je aktivan na međunarodnoj sceni, a za kazališni rad višestruko nagrađivan. Od 2007. do 2010. bio je član Izvršnog odbora Međunarodnog komiteta muzeja moderne umjetnosti, svjetski najznačajnije strukovne udruge. Značajno doprinosi afirmaciji umjetničkih scena bivše Istočne Europe i zemalja sljednica Jugoslavije. Od 2017. do 2021. zastupnik je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, aktivni član Odbora za kulturu te povjerenstva za dodjelu Stipendije za izvrsnost i Stipendije za učenike i studente pripadnike romske manjine. U zastupničkom radu fokusirao se na teme upravljena kulturnim institucijama te urbanizma i zelene održivosti.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Jelena Miloš

Sindikalistkinja i istraživačica. Dosadašnja vijećnica u MO Peščenica. Preko deset godina angažirana u inicijativama za besplatno obrazovanje, radnička i ženska prava i zaštitu javnih dobara. Specijalizirana za politike rada, rodne ravnopravnosti i socijalne politike. Trenutno radi kao koordinatorica projekata za europsku sindikalnu organizaciju Uni Europa. Kroz istraživački, obrazovni i organizacijski rad u sindikatima, ekološkim organizacijama i organizacijama za ljudska prava i demokratizaciju stekla je znanja i aktivna je u nizu programskih područja: boljem upravljanju javnim dobrima, politikama tržišta rada, unapređenju participacije građana, rodnoj ravnopravnosti i LGBT pravima, zelenoj tranziciji. Profesorica je francuskog i prevoditeljica engleskog jezika.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Marija Brajdić Vuković

Rođena u Zagrebu 1976, doktorica je društvenih znanosti, polje sociologija i viša znanstvena suradnica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu te (naslovna) izvanredna profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Sociologinja je znanosti i tehnologije te održivosti i metodologinja društvenih istraživanja. U Zagreb je NAŠ! i Možemo! je od osnutka, bila je u inicijativnom odboru Možemo! i vijećnica Gradske četvrti Podsused - Vrapče u prošlom mandatu te koordinatorica kvartovske grupe Podsused - Vrapče.
“Smatram ovaj naš politički projekt važnim iskorakom u smjeru boljeg i pravednijeg grada i društva. Zato u njemu sudjelujem i trudit ću se da uspijemo promijeniti grad u kvalitetno i sretno mjesto za život.”
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Daniela Širinić

Docentica je na Fakultetu političkih znanosti gdje predaje metodološke predmete i komparativnu politiku. Doktorirala je na temu političke participacije mladih na Srednjoeuropskom Sveučilištu u Budimpešti. Predstojnica je Centra za empirijska politološka istraživanja. Vodila je više znanstveno-istraživačkih projekata, autorica je više znanstvenih publikacija i sudjelovala je u nizu međunarodnih znanstveno-istraživačkih projekata u području javnih politika, izbora i političkog ponašanja. Članica je Vijeća Možemo!, koordinatorica radne grupe za zdravstvo i jedna od koordinatorica kvartovske grupe Trešnjevka - jug.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Tomislav Domes

Rođen 1979. godine, završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna i diplomirao politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Od sredine 2000-ih angažiran je na organizaciji i provedbi nekih od najznačajnijih kampanja zaštite javnih i zajedničkih dobara, kao što su Ne damo Varšavsku i referendumska inicijativa Ne damo naše autoceste. Kroz istraživački i aktivistički rad bavi se odnosom države i civilnog društva te je do 2019. sudjelovao u radu Savjeta za razvoj civilnog društva Vlade RH. Jedan je od osnivača Zagreb je NAŠ! i Možemo! U prethodnom mandatu bio je član Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Marija Krnić

Teatrologinja i radnica u kulturi. Studirala je književnost i izvedbene umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilištu u Trstu, Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti te se kao stipendistica Mellon fundacije usavršavala na sveučilištu Harvard. Doktorat iz područja kazališnih i izvedbenih studija obranila je 2020. na Sveučilištu Warwick u Ujedinjenom Kraljevstvu. Bila je stažistica u Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu u Bruxellesu, gdje je radila na evaluaciji EU projekata. Od 2018. radi u Zagrebu u nezavisnoj kulturi gdje se između ostalog bavi istraživanjem modela upravljanja kulturnim centrima te regionalnom suradnjom u kulturi.
Nova ljevica

Sanja Bilas

Rođena 1966, diplomirala je na Filozofskom fakultetu filozofiju i ruski jezik i
književnost. Nakon studija zapošljava se u financijskom sektoru, a njezina područja interesa obuhvaćaju poslovne procese, organizaciju rada korporacija, vođenje timova i borbu za radnička prava te edukaciju i zapošljavanje teško zapošljivih osoba. Od 2015. pokrenula je firmu posvećenu zelenom gospodarstvu te vodi vlastiti brend „Fakat fino“ po principima cirkularne ekonomije. Aktivno sudjeluje u brojnim građanskim inicijativama i organizaciji prosvjeda na području ženskih prava i prava marginaliziranih skupina. U svom radu u skupštini naglasak će postaviti na osiguravanje dostupnosti zdrave hrane u ustanovama o kojima brine Grad: vrtići, škole, bolnice, domovi za starije.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Ana Profeta

Po struci profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti, od 2003. do 2010. godine radila je na nizu EU projekata iz područja borbe protiv korupcije i zaštite žrtava trgovine ljudima, a od 2010. do 2020. na domaćim i EU projektima iz područja kulture. Završila je edukaciju iz managementa u kulturi i brojne edukacije iz područja upravljanja organizacijama civilnog društva i projektnog upravljanja. Zaposlena je kao voditeljica ureda Možemo! – političke platforme.
“Gradsku skupštinu Grada Zagreba vidim kao tijelo koje naš grad može učiniti boljim, pravednijim, otvorenijim i zelenijim mjestom za život i radujem se što tome mogu pridonijeti jer čvrsto vjerujem kako nema pojedinačnog bez općeg dobra.”
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Marin Živković

Po zanimanju politolog, nakon fakulteta bio je zagovaratelj prava mladih u Mreži mladih Hrvatske. Kroz rad se specijalizirao za temu tržišta rada te je sudjelovao u brojnim radnim skupinama u hrvatskoj i inozemstvu. Autor je publikacija koje su tematizirale Zakon o mladima, društveno poduzetništvo te položaj ugroženih skupina na tržištu. Iskusan je projektni voditelj, a sa sindikatima je vodio kampanju za ukidanje „Stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa“ koje je naposljetku i ukinuto. Nakon toga je postao savjetnikom u MRRFEU gdje se usavršavao za EU fondove i javnu nabavu. Trenutno je savjetnik u Uredu za ravnopravnost spolova gdje djeluje kao sindikalni povjerenik. Sukoordinator je kvartovske grupe Stenjevec.
ORaH

Maja Ogrizek

Rođena je 1962. u Zagrebu. Završila je Ekonomski fakultet i već 35 godina radi u jednoj velikoj hrvatskoj tvrtki. Ima iskustvo kao vijećnica gradske četvrti. U politiku je ušla radi podrške zelenoj ideji prije petnaestak godina te danas ima još više motivacije i želje obzirom na status zelenih stranaka u Europi i svijetu. Zaštita voda i zelenila, racionalno i obnovljivo korištenje prirodnih resursa, ekološki prihvatljiva prometna rješenja, edukacija djece i mladih, neka su od područja interesa u kojim želi dati svoj doprinos. U slobodno vrijeme bavi se ribolovom, pa su gradska jezera i njihovo korištenje za sportski ribolov i rekreaciju jedna od željenih tema za aktivnosti u Skupštini.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Gordan Bosanac

Rođen je u Zagrebu 1973. U srednjoj školi aktivan je u kazališnoj grupi Montažstroj. Kasnije završava studij fizike i Mirovne studije te se počinjem baviti mirovnim aktivizmom. S grupom ljudi osniva LGBT udrugu Iskorak i Queer Zagreb festival. Na University College London odlazi 2003. godine i završava magisterij iz ljudskih prava. Povratkom u Zagreb radi u Centru za mirovne studije na temama izgradnje mira, ljudske sigurnosti, prava izbjeglica i EU politika. Prati rad policije, vojske i tajnih službi. Član Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija postaje 2019. godine, a tu poziciju napušta u rujnu 2020. zbog profesionalnog angažmana u Možemo!. Danas radi kao tajnik Kluba zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru.
Zagreb je NAŠ! / Nezavisna lista Zagreb

Vesna Vrga Perović

Samostalna je savjetnica i edukatorica u područjima poslovnog razvoja i upravljanja projektima. Po struci je inženjerka elektrotehnike i magistra poslovnog upravljanja. Pored dvadesetogodišnjeg iskustva u provedbi razvojnih EU projekata, aktivno podržava društvene i tehnološke inovacije u Hrvatskoj. Podjednako dobro poznaje privatni, javni i civilni sektor te akademsku zajednicu, a u svom radu pomiruje interese svih dionika. Volonterski često radi na razvoju zajednice i pozitivnim društvenim promjenama.
“Iskreno vjerujem da građani zajedno sa zainteresiranom, stručnom i poštenom gradskom upravom, usmjereni na budućnost i okupljeni oko pravih vrijednosti, mogu iskoristiti sve potencijale za izgradnju sretnijeg, naprednijeg i udobnijeg Zagreba.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Nikola Zdunić

Rođen je 1990. u Zagrebu, a odrastao je na zagrebačkoj Peščenici. Politika kao alat za progresivnu društvenu promjenu zanima ga je od srednjoškolskih dana zbog čega je odlučio upisati Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Kao student počeo se baviti aktivizmom za prava LGBTIQ+ osoba te je od 2012. do 2015. sudjelovao u organizaciji Povorki ponosa LGBTIQ+ osoba i obitelji. Volontiranjem u organizaciji Grupa 22 i stručnim osposobljavanjem u Institutu za političku ekologiju proširio je znanja o zeleno-lijevim vrijednostima i politikama. Bavi se i istraživanjem priuštivog stanovanja. Aktivni je član platforme i stranke Zagreb je NAŠ! i platforme i stranke Možemo!, a 2017. izabran je za vijećnika u Vijeću Mjesnog odbora Volovčica.
Nova ljevica

Nadežda Čačinović

Jedna je od osnivačica Nove ljevice, profesorica emerita koja je gotovo pola stoljeća predavala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedna je od osnivačica Centra za ženske studije, u dva mandata predsjednica Hrvatskoga centra P.E.N.-a i uvijek spremna miješati se u javne poslove.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Branko Ančić

Doktorirao je sociologiju na Sveučilištu u Zagrebu. Radi kao sociolog znanstvenik na Institutu za društvena istraživanja u kojem je ujedno i predstojnik Centra za istraživanje društvenih nejednakosti i održivosti. Kao naslovni docent, suradnik je na Pravnom fakultetu u Zagrebu i Medicinskom fakultetu u Rijeci. Tijekom znanstveno-istraživačke karijere sudjelovao je u brojnim domaćim i međunarodnim projektima te je brojne vodio. Bavi se istraživanjima održivosti i održivih potencijala za društva usmjerena prema odrastu te istraživanjima društvenih nejednakosti. Trenutno vodi veliki projekt Hrvatske zaklade za znanost “Otpornost hrvatskog društva uslijed COVID-19 pandemije”. Predsjednik je Hrvatskog sociološkog društva i Foruma za slobodu odgoja.
ORaH

Jelena Holy

Rođena 13. 01. 1963. u Kotor Varošu, osnovnu i srednju medicinsku školu završila u Požegi. Diplomirala 1987. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Specijalistički studij Fitofarmacija s dijetoterapijom završila 2018. na temu Potencijal medicinske konoplje u ljekarničkoj praksi. Zaposlena je u Gradskoj ljekarni kao sveučilišna magistra farmacije sa stažom od 32 godine. Članica je ORaH-a od 2014. godine. Zalaže se za život u čistom i poštenom gradu Zagrebu i svima želi dobro zdravlje.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Dražen Lučanin

Rodom iz Zagreba, po struci je programer i podatkovni analitičar s iskustvom vođenja više međunarodnih IT poduzeća. Istraživački se specijalizirao i doktorirao u području energetske učinkovitosti u IT-ju na Tehničkom sveučilištu u Beču. Prethodno je diplomirao računarsku znanost na FER-u i radio kao vanjski suradnik na Institutu Ruđer Bošković na strojnom učenju u makroekonomiji. U lokalnu politiku uključio se 2016. na temama krajobrazne arhitekture, biciklizma i digitalizacije. Vodio je izradu tražilice Otvoreni akti za transparentniji pristup javnim podacima akata gradonačelnika. Od 2020. je član Vijeća Gradske četvrti Črnomerec. Prioriteti su mu bolje upravljanje i uređenje Zagreba u zeleniji grad ugodniji za život.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Iskra Mandarić

Odgajateljica i sindikalna aktivistica, rođena je 20. 12. 1967. u Zagrebu. Aktivna je od samih početaka u Zagreb je NAŠ! i Možemo!. Sudjelovala je u izradi Programa za obrazovanje kao članica radne grupe za obrazovanje MOŽEMO!, i to u dijelu koji se tiče ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, dostupnosti vrtića i boljih uvjeta rada radnika u dječjim vrtićima. Područje interesa su joj dostupnost vrtića, a angažirana je na poštivanju Državnog pedagoškog standarda koji u fokus stavlja prostorne i materijalne uvjete koji su važan dio radnog okruženja radnika i radnica u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju. Usmjerena je također i na razvoj poticajnog okruženja vrtića kao zajednice koja uči.
Nova ljevica

Zorislav Šubarić

Diplomirani inženjer fizike – geofizika s meteorologijom, u mirovini. Strukom i radnim iskustvom vezan je za problematiku klime, okoliša i poljoprivrede. Član je Nove ljevice od 2017. godine. U proteklom mandatu bio je vijećnik u MO Marin Držić i član kvartovske grupe Trnje. Član je VIDRA – Zeleni odred gdje aktivno sudjeluje u borbi za očuvanje prirodnog okoliša i šumskih resursa razotkrivanjem nepravilnosti, nezakonitosti i netransparentnost u gospodarenju šumskim bogatstvom Hrvatske.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Antonija Komazlić

Hispanistica i sociologinja s fokusom na urbane politike. U udruzi Pravo na grad radi na istraživanju sustava javnog upravljanja u području stambenih i prostornih politika te zagovaranju progresivnih i socijalno uključivih javnih politika. Dosadašnjim iskustvom rada na temama demokratizacije prostornog razvoja, urbane održivosti, politika javnog i socijalnog stanovanja i upravljanja prostornim resursima u javnom vlasništvu kroz civilno društvo u Gradskoj skupštini doprinijet će usmjeravanju socijalne i institucionalne inovacije u ovim područjima. Razumijevanjem prostornog i socijalnog konteksta jugoistočnog dijela četvrti Peščenica – Žitnjak, iz koje dolazi, doprinijet će posredovanju potreba i mogućnosti tog dijela grada u procesima razvoja.
ORaH

Teodor Ostojić

Rođen u Zagrebu 1972. godine. Inženjer je informatičkog poduzetništva sa 25 godina radnog staža, uglavnom u IT sektoru. Uz ljubav prema svojem poslu uživa i u radu u prirodi, te posjeduje nekoliko certifikata iz područja permakulture. U slobodno vrijeme puni „baterije“ dalekim putovanjima i rock koncertima. Član je Zelene alternative – OraH-a od 2014. godine.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Frana Laća

Rođena je u Zagrebu 1971, a studirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu i u Splitu. Program usavršavanja za projektnog menadžera završila je 2015, a za voditelja prodaje 2018. Aktivno se služi engleskim i talijanskim, a pasivno španjolskim, francuskim i njemačkim. Radno iskustvo stječe u Međunarodnom odboru Crvenog križa, PBZ-u, Mc'Donaldsu, Coca-Cola kompaniji i Stridon prometu kao i u inozemstvu u multinacionalnim kompanijama. Trenutačno radi u obiteljskom ugostiteljskom obrtu.
“Iskustvom stečenim radom u vijeću MO-a i proučavanjem mjesne samouprave doprinijet ću radu Odbora za mjesnu samoupravu, a poznavanjem problematike s kojom se susreću pripadnici romske zajednice, rado će pridonijeti radu Odbora za nacionalne manjine.”
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Dražen Cepić

Sociolog i sveučilišni nastavnik, bavi se istraživanjem društvenih nejednakosti, prijateljstva, korupcije te raspodjele prirodnih resursa. Studirao je na sveučilištima u Zagrebu, Berlinu, Budimpešti, Beču te na Europskom sveučilišnom institutu u Firenci, gdje je 2013. stekao doktorat iz društvenih i političkih znanosti. Nakon toga je prošao postdoktorsko usavršavanje na sveučilištima u Oxfordu i Birminghamu. Od 2016. radi na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru gdje trenutno vodi petogodišnji istraživački projekt „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“, koji financira Hrvatska zaklada za znanost.
Nova ljevica

Vesna Puhovski

Umirovljena profesorica povijesti i filozofije posvećena obrazovanju, posebice kroz Forum za slobodu odgoja, čija je bila predsjednica od 2000. do 2008. te izvršna direktorica, odgovorna za kreiranje i implementaciju programa. Odlukom predsjednika Republike Ive Josipovića 2010. dobila je Priznanje s Redom Danice Hrvatske s likom Antuna Radića za svoj doprinos unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj. Zalaganje za suvremeno obrazovanje i građanski odgoj smatra presudnim za budućnost Hrvatske.
Zagreb je NAŠ! / Možemo!

Tomislav Vukoja

Rođen je 23. 3. 1978. u Novom Sadu, a u Zagrebu živi od 1991. godine, gdje je završio srednju školu. Zaposlen je i bavi se sindikalnim i građanskim aktivizom. U proteklom mandatu bio je vijećnik u Mjesnom odboru Siget gdje se upoznao s radom mjesne samouprave, a sada želi utjecati na veće odluke koje se tiču života većine građanki i građana, pogotovo na sprečavanju prakse preizgradnje grada i uništavanja životne sredine.
Nova ljevica

Nenad Ljubić

Rođen je 13. 9. 1962. u Zagrebu. Po struci je strojarski tehničar, web dizajner i programer.
Dugogodišnji je zeleni i građanski aktivist i surađuje s nekoliko udruga i građanskih inicijativa kao što su Zeleni odred, Zagreb te zove… Veteran je Domovinskog rata (1991-1993) u kojem je sudjelovao kao dragovoljac. Suosnivač je Udruge veterana Domovinskog rata - antifašista ViDrA. Član je Izvršnog odbora Nove ljevice.
Nova ljevica

Jadranka Pintarić

Rođena 1961, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Više od
30 godina radi u kulturi: kao novinarka, urednica knjiga, književna kritičarka, PR savjetnica.Potpisala je više od šesto književnih, publicističkih, znanstvenih i umjetničkih izdanja.
Objavila je knjigu književnih kritika U smjeru meridijana (HFD, 2003) te zbirke proze
pod naslovom Kamate na ljubavne uzdahe; ogledi o tankoćutnosti (Profil, 2008) i
Dobro sam i ostale laži (VBZ, 2020). Članica je Nove ljevice od osnutka.
Zagreb je NAŠ! / Nezavisna lista Zagreb

Goran Čop

Rođen, odrastao, školovao se, zaposlio i prve sijedi vlasi zaradio u Zagrebu. Pohađajući gimnaziju na Rooseveltovom trgu (današnja Mimara) i Fakultet političkih znanosti (smjer novinarstvo) u Lepušićevoj, hodočasteći na Dinamove i Cibonine utakmice, pohodeći Sljeme i zavodeći na jarunskoj rivijeri, srastao je s gradom. S društvenim angažmanom započeo je volontirajući na mitskoj Univerzijadi a kasnije rado i srčano sudjelujući u brojnim sferama obrane prava svih oblika manjina i štiteći vrijednost pojedinca. Najveći dio života radio je kao novinar u tiskanim, elektronskim i web medijima, no bavio sam se i knjigovodstvom, asistirao osobama s invaliditetom, radio na geofizičkim ispitivanjima, posredovanju osiguranja... Dobrovoljni je davatelj krvi i sudionik Domovinskog rata.
Nova ljevica

Vladimir Dimić

Rođen u Vinkovcima 1954, a u Zagrebu živi od 1972. Završio je interfakultetski studij prometa u Zagrebu. Radni staž stekao je u Hrvatskim željeznicama gdje je radio na informatizaciji tehnoloških procesa rada, informatičkoj provedbi voznog reda i informatičkoj edukaciji djelatnika u prometu. Umirovljenik je od 2019. Od 1986. do danas posadio više od 1 000 stabla Zagrebu. Kao fotograf svoje je radove predstavio na četiri samostalne izložbe.
Autor je kratkih priča sabranih u knjizi Život. Jedan od osnivača Nove ljevice, a u proteklom je mandatu bio vijećnik u Gradskoj četvrti Trnje.