Upoznajte nas!

Program koji je pred vama rezultat je rada 200 ljudi najrazličitijih znanja i iskustava iz redova naših tematskih i kvartovskih grupa. On je odgovor na zabrinutosti gotovo 10.000 građanki i građana koji su s nama podijelili svoje probleme—a često i načine kako ih riješiti—ispunivši naš anketni upitnik od prosinca 2020. do travnja 2021. Upoznajte autore našeg programa!

Ana-Marija Huzjan

Članica kvartovske grupe Centar je NAŠ! Sudjelovala u izradi programa kao lektorica te aktivna u uključivanju sugrađana u djelovanje lokalne kvartovske grupe. Završila Filozofski fakultet u Zagrebu, radi kao sudska tumačica i prevoditeljica, majka dvojice dječaka koji su joj glavna životna motivacija i kojima želi ostaviti bolji Zagreb jednakih prilika za sve njegove građane.

Ana Miloš

Matematičarka sam i programerka, koordinatorica grupe za digitalnu politiku i članica kvartovske grupe na Pešči.

Andrej Vovko

Obrtnik sam, freelancer, friški tata pa više primjećujem kako je grad zapušten i neuredan. Tražim načine kako to promijeniti jer su sadašnje strukture inertne ili zarobljene u svojim okvirima izvan kojih ne žele gledati.

Andro Krpan

Ekonomist sam i koordinator za MO Rudeš, a u Zagreb je NAŠ! sam se pridružio jer sam motiviran doprinjeti tome da moja ulica i naš grad budu bolji. Mislim da to svi zaslužujemo, i zato sam predan okupljati ljude, tražiti rješenja i uložiti trud u pozitivne promjene.

Anita Matković

Na angažman me potaknula neučinkovita pomoć stanovnicima najviše stradalim u potresu, koruptivni interesi pojedinih političkih i poslovnih skupina, te zapuštenost i devastacija šuma najzelenijeg djela Zagreba. Motivirana sam definirati probleme i nalaziti rješenja koja će podići kvalitetu življenja stanovnika svog kvarta.

Anja Grgurinović

Simpatizerka sam platformi Zagreb je naš i Možemo, aktivna na području Trešnjevke. Uključila sam se jer volim svoj kvart i svoj grad i jer mislim da je ključno da građani povećaju svoju participaciju u upravljanju ovim gradom i u kreiranju politika koje će ga učiniti boljim mjestom za život.

Ankica Penava Pejčinović

Članica sam kvartovske grupe Dubrava, želim pomoći da se stanovnici Dubrave aktivnije uključe u stvaranje kvarta boljeg, sigurnijeg i ugodnijeg za život. Aktivna sam u inicijativama koje promiču ekologiju i održivost, vozim bicikl, hodam po šumama i socijalizatorica sam psa pomagača.

Ante Palada

Od rođenja živim u naselju Ferenščica i član sam kvartovske grupe Peščenica-Žitnjak. Sudjelovao sam u izradi programa za GČ, sa naglaskom na problematiku iz MO Ferenščica, nedostatak prometne infrastrukture, kako cestovne tako i nedovoljne i zapuštene tramvajske. Po zanimanju sam prvostupnik ekonomije.

Antonija Komazlić

Sociologinja sam i hispanistica, angažirana u koordinaciji kvartovske grupe Peščenica - Žitnjak, te u tematskim grupama u području urbanizma, stanovanja i rodne ravnopravnosti. Posebno me zanima sudjelovati u aktivnostima uključivanje građana u procese prostornog razvoja, a u Pravu na grad radim na pitanjima stanovanja i upravljanja javnim resursima.

Antonija Skender

Zaljubljena sam u Zagreb do te mjere da sam istupila i dala svoj prilog za naš predivni grad. Simpatizerka sam platformi ZJN i Možemo! jer su najblizi mojim željama za ljepši i bolji Zagreb. Vjerujem u humanu gradnju, samoodrživost kvartova i voljela bih da se Zagreb više zeleni.

Antonio Pereza

Aktivan sam u kvartovskoj grupi Trešnjevka jug jer sam željan promjene za dobrobit svih nas.

Antonio Pošćić

Doktor sam znanosti u polju računarstva, istražujem presjecišta umjetnosti, tehnologije i humanizma. U Zagreb je naš aktivan sam u temama rada, kulture, digitalizacije i post-kapitalizma. Kao glazbeni kritičar pišem o avangardnim i eksperimentalnim formama iz ekosocijalističke i antikapitalističke perspektive, a kao vlasnik mikro poduzeća zainteresiran za radnička prava i sindikalizam u tehnološkim kompanijama.

Antun Sevšek

Nagrađivani sam arhitekt s profesionalnim fokusom na oblikovanju javnih gradskih sadržaja i prostora za kulturu, a u Zagreb je naš! sam aktivan u programu iz područja urbanizma. Djelujem u brojnim nevladinim organizacijama i dugi niz godina se bavim praćenjem i analizom prostorno-planskih dokumenata na gradskoj i nacionalnoj razini te politikama upravljanja javnim prostorom.

Arian Kajtezović

Doprinijelao sam programu rodne ravnopravnosti, posebice LGBTIQ aspekata. Osnažujem i povezujem ljude o rodnoj marginalizaciji od 2002.godine. Bavim se svim aspektima rada udruga Trans Aid i Trans Mreža Balkan od njihovih početaka, te sam bilao u raznim funkcijama u europskoj trans organizaciji TGEU (2013-19), kao i u savjetodavnom odboru omladinskog feminističkog fonda FRIDA (2014-15).

Arni Barišić

Dizajner sam i privatni poduzetnik, član kvartovske grupe na Črnomercu. Tu sam prvenstveno zato jer vjerujem da politika ne mora biti kurva nego sredstvo da se napravi nešto zbilja dobro za zajednicu. Ne mogu očekivati promjene na bolje ako i sam nisam spreman sudjelovati u tome.

Barbara Trad Račić

Ekonomistica sam i radim preko dvadeset godina u osiguranju, članica sam kvatovske grupe Trešnjevka Jug. Rođena sam i živjela u inozemstvu, imam dosta raznovrsnog iskustva. Motivirana sam doprinijeti da se uredi GUP po kvartovima, zaustavi betonizacija, uredi zelene površine i društvene sadržaje.

Blaženka Vojnić-Zelić

Magistra sam medicinske biokemije i magistrica znanosti iz područja biomedicine, aktivna sam na temama vezanim uz urbanizam i stanovanje unutar kvartovske grupe Novi Zagreb-Zapad i u tematskoj grupi za zdravstvo. Inače sam sklona detaljnijem analiziranju i istraživanju podataka, a kako bi želje i očekivanja bili ostvariviji.

Bojan Blažević

Ovo mi je prvi političko-kampanjski angažman, a motivacija mi je da se stvari počnu mijenjati na bolje. Svakodnevno gledam sa jedne strane kako moj kvart ide u krivom smjeru, a s druge kako se ništa ne poduzima za boljitak. Vjerujem da svojim znanjem, iskustvom i željom mogu doprinijeti da zajedno postignemo bolje.

Borna Lozo

Nezaposlena sam mlada osoba, zabrinuti građanin i stanovnik Vrbana. Uvjeren sam u transformacijsku moć demokratskog, municipalističkog i pravednog upravljanja gradom, a zgrožen okrutnošću sadašnjeg političko-ekonomskog sustava. Član sam stranke Zagreb je NAŠ!

Boško Šalamon

Umirovljenik sam i osoba s invaliditetom, član kvartovske grupe Gajnice. Potaknut sam sudjelovati u konačnim i boljim promjenama za vođenje grada Zagreba na čelu sa Tomislavom Tomaševičom. Nadam se da kao stariji (omladinac) mogu pridonijeti za boljitak zajedice u kojoj živim.

Brankica Habijanec

Članica sam kvartovske grupe Maksimir, ljubiteljica sam Zagreba, uključena u detektiranje problema i sastavljanje mogućih rješenja te aktivnosti na terenu.

Branko Žak Valenta

Djelatnik sam u kulturi i samostalni plesni umjetnik. Zanima me unaprijeđenje kulturnih sadržaja za Trešnjevku jug, promjene u raspodjeli sredstava u kulturi grada i rješavanje problema nezakonitih zapošljavanja, nepotizma i sukoba interesa u kulturi grada Zagreba kao i ispravljanje štetnih radnji u kulturi grada od strane prošle vlasti.

Bruno Krehula

Student sam Krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i član kvartovske grupe Dubrava. Živim u Retkovcu, a u grupu sam se učlanio zbog želje za promjenom te potrebom da kvart učinim boljim mjesto za život!

Dalibor Čapek

Domobljub sam koji smatra da se domoljublje ostvaruje kroz doprinos zajednici i stvaranju boljih uvjeta za naše potomke. Vjerujem da zajedno možemo Zagreb učiniti ljepšim, ugodnijim i funkcionalnijim mjestom za život. Mislim da Zagreb to može i da nikad nije kasno. Vrijeme je za nove ljude i nove ideje!

Damir Bakić

Sveučilišni sam profesor na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu, saborski zastupnik platforme Možemo! i koordinator tematske grupe Proračun. Također sam član trnjanske kvartovske grupe, uključen u aktivnosti na temama znanosti i obrazovanja na svim razinama, sporta te gradskih financija.

Damir Kovačić

Diplomirani sam inženjer elektrotehnike, zaposlen u Ericsson Nikola Tesla te član kvartovske grupe Trešnjevka, uključen u aktivnosti radne grupe za mjesnu samoupravu i IT grupu. Bivši sam vijećnik u mjesnom odboru Ciglenica. Više od dvadeset godina aktivno participiram u razvoju politika, kroz stranačko i NGO djelovanje, te građanske inicijative.

Damir Škarić

Odlučio sam sudjelovati u izradi programa iz ljubavi prema gradu u kojem sam rođen, odrastao, školovao se i živim. Osjećam društvenu odgovornost prema sugrađanima i osobno zadovoljstvo, što ću svojim angažmanom dati svoj doprinos u izgradnji bolje budućnosti za sve nas. Optimističan sam i čvrsto vjerujem da će povjerenje upravljanja gradom dobiti najbolja opcija.

Daniela Širinić

Docentica sam na Fakultetu političkih znanosti i metodologinja društvenih znanosti. Bavim se problemima uključenosti građana u političke procese i kvalitetom političkog predstavništva. Koordinatorica sam grupe za zdravstvo i su-koordinatorica kvartovske grupe Trešnjevka-Jug, uključena u rad grupa za proračun, mlade, sigurnost i digitalizaciju.

Danijela Dolenec

Jedna sam od osnivačica Zagreb je NAŠ! i Možemo!, koordinatorica programa, zadužena za aktivnosti obrazovanja, razvoja programa i usuglašavanja političkih pozicija platformi. Izvanredna sam profesorica politologije na Sveučilištu u Zagrebu, s posebnim interesom za teme demokratizacije, društvenih pokreta, političke ekonomije post-socijalističkih društava i ekološke krize.

Darijen Belec

Diplomirani sam ovlašteni inženjer građevine s 26 godišnjim iskustvom, energetski certifikator i vlasnik privatne tvrtke u sektoru projektiranja i građevinskog nadzora. Član sam kvartovske grupe Donja Dubrava, uključen u aktivnosti oko ekoloških i prostorno - planskih tema. Građanin sam koji želi dati svoj doprinos promjenama i odlučivati o pitanjima koja određuju naš svakodnevni život.

Dario Budak

Aktivan sam član kvartovske grupe Dubrava je naša. Željan sam pospješiti kvalitetu svog kvarta. Želim moderniji, uređeniji i čišći kvart. Želim bolji kvart za sve nas a ne samo za pojedince.

Darja Galović

Članica sam kvartovske grupe Trešnjevka-jug, zainteresirana za društvene teme i probleme. Uvijek me zanimalo boriti se za bolje društvo, a aktivnost u Zagreb je naš! je za mene prilika da se posvetim konkretnim ciljevima i pridonesem svojim znanjem i iskustvom. Kao promatračica s voljom za pokretanjem promjena potrudila sam se iskreno i aktivno sudjelovati u stvaranju programa.

Davor Raz

Umirovljenik sam zainteresiran za pitanja penzionera, kao i teme prohodnosti ulica, odlaganje smeća, i održavanja zelenih površina.

Davorka Horvat

Diplomirala sam na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a od 2000. godine djelujem kao samostalna umjetnica. Članica sam kvartovske grupe Stenjevec i sudjelovala sam u izradi programa za kulturu s naglaskom na socijalnu umjetnost (uključivanje građana iz kvarta u zajedničke umjetničke akcije). Aktivna sam i u Crvenim Nosovima.

Denis Lovrić

Član sam kvartovske grupe Podsused, uključen sam u programske aktivnosti prvenstveno vezano za kulturu i turizam. Donedavno sam radio kao menadžer u banci, završio sam MBA pri Cotrugli Business School i trenutno dovršavam školovanje za sommeliera na Visokoj školi Aspira. Glivar i maslinar, planinar i kvizaš.

Dina Vozab

Docentica sam na studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti gdje se bavim istraživanjem medijskih publika, medijskog sustava i odnosa medija i demokracije. U gradskoj četvrti Stenjevec sam uključena u koordinaciju i aktivnosti kvartovske grupe.

Dobriša Adamec

Informatičar sam, programer, voditelj razvoja, dugi niz godina aktivan u programerskoj zajednici. Aktivan sam u grupi za digitalizaciju i zagovaram otvorene podatke, transparentnosti vlasti i uključivanje građana u odlučivanje.

Domagoj Vidaković

Završio sam filozofiju i komparativnu književnost, vlasnik sam kompanije koja se bavi turizmom. Ativan sam u kvartovskoj grupa Trnje je naše, kordinator za Sigečicu, te također aktivan u grupi za digitalne medije ZJN i Možemo, područja interesa su mi urbana kultura, mediji, sport i turizam.

Donat Radas

Montažer sam, bavim se oblikovanjem zvuka za film i druge medije. Koordinator sam kvartovske grupe Podsused - Vrapče i dugogodišnji podržavatelj aktivističkih inicijativa za javni prostor i participaciju građana i građanki kroz lokalnu demokraciju.

Zora Subotić

Psihologinja sam i psihoterapeut, stručna suradnica sa širokim medjunarodnim iskustvom, suradnjom i znanjem u području primjenjene psihologije, psihoterapije, neuroznanosti, postdiplomskog stručnog obrazovanja i brige o mentalnom zdravlju. Članica sam platforme Možemo!, avangardna u pomicanju profesionalnih granica i donošenju novih znanja i spoznaja u području ljudskog razvoja i zdravlja

Doris Brkić

Studentica sam molekularne biologije na PMFu, sudjelovala sam u pisanju programa za mjesni odbor Vrapče-centar.

Dorotea Šafranić

Studentica sam ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu, aktivna kvartovskoj grupi Dubrava, radim sadržaje za društvene mrežae kvartovske grupe. Želim istaknuti probleme mladih te približiti politiku mladim ljudima preko društvenih mreža.

Dražen Cepić

Docent sam na Sveučilištu u Zadru i koordinator programa u Zagreb je naš, bavim se istraživanjem društvenih nejednakosti i raspodjele prirodnih resursa.

Dražen Lučanin

Programer sam i konzultant, doktorirao sam u području energetske učinkovitosti u IT-u na Tehničkom sveučilištu u Beču. Sukoordinator sam kvartovske grupe Črnomerec i aktivan oko tema digitalizacije (vodio izradu tražilice Otvoreni akti), poduzetništva, zelenila i biciklizma u Zagrebu.

Dražen Šimleša

Aktivan sam u tematskoj grupi Zeleni plan jer smatram kako Zagreb može postati pravi primjer kreativnog i zelenog, održivog i pravednog grada po uzoru na najbolje primjere iz Europe. Posebno me zanimaju teme društvene i solidarne ekonomije, zelene javne nabave, i solidarnih kratkih lanaca odnosno sve oko hrane, jer ljubav dolazi iz želuca, a ja volim Zagreb je naš.

Draženka Polović

Profesorica sam filozofije i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u sustavu obrazovanja, uključena u radnu grupu za obrazovanje na pitanjima unaprijeđenja školskih kurikula, depolitizacije školstva i osnaživanja uloge i položaja nastavnika.

Dženana Kalamujić

Profesionalno i aktivistički se bavim temama radničkih prava, pravima podstanara te položajem i pravima isključenih društvenih skupina, u Možemo sam aktivna u radnoj grupi Politike za prava životinja.

Elvira Mulić

Samozaposlena sam obrtnica i konferencijska prevoditeljica s dugogodišnjim iskustvom rada na međunarodnom tržištu. Simpatizerka sam platformi Zagreb je NAŠ! i MOŽEMO!, članica kvartovske grupe Trešnjevka jug i radne grupe za promet. Gradom se krećem uglavnom biciklom, bez obzira na vremenske uvjete, pa me zanima održiv i siguran promet, ali i gospodarenje otpadom te odgoj i obrazovanje.

Filip Jurišić

Ekonomist sam s fokusom na IT, upravljanje procesima i budžetiranje. Član sam kvartovske grupe Trešnjevka primarno aktivan oko tema digitalizacije i optimizacije proračuna.

Frana Laća

Od 2017.godine sam vijećnica u mjesnom odboru, te sam kroz praksu imala priliku primjetiti nedostatke u radu mjesne samouprave, a radom u toj radnoj grupi ću nastojati pridonijeti iznalaženju funkcionalnijeg načina rada mjesne samouprave.

Goran Đulić

Ekonomist sam, uključen u tematske grupe u području ekonomije, sporta, prometa i ekologije te član trnjanske kvartovske grupe. Imam višegodišnje radno iskustvo u računovodstvu, financijama i financijskoj kontroli u području javnog, državnog i neprofitnog sektora.

Goran Furdek

Aktivist sam za jednakost i pravednost, a po vjeri - prirodnjak. U kvartovskoj grupi Stenjevec sam uključen oko tema potrebnih kako bi se poboljšao život u kvartu u kojem živim, i kako bi se poboljšala opća slika kvalitetnijeg života u gradu.

Goran Sergej Pristaš

Dramaturg sam i profesor na Sveučilištu u Zagrebu. Sudjelovao sam u brojnim međunarodnim i lokalnim kulturno-političkim inicijativama i programima. U nizu europskih projekata sudjelovao kao voditelj različitih reformskih procesa u području umjetničkog i istraživačkog obrazovanja. Redovno sam angažiran kao predavač i mentor na sveučilištima u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj i Belgiji.

Gordan Bosanac

Koordinator sam radne grupe Ljudska sigurnost. Dugi niz godina bio sam aktivan u civilnom društvu na temama izgradnje mira i ljudskih prava. Danas radim kao tajnik Kluba zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru i suvodim kolegij Ljudska sigurnost i migracije na Mirovnim studijima pri Centru za mirovne studije.

Gordana Marković

Aktivna sam u kvartovskoj grupi Dubrava, udana majka dvije kćeri u mirovini, želim doprinijeti boljim školama,vrtićima i kulturi u kvartu.

Helena Kereta

Politologinja sam i napokon dio odlične i raznolike ekipe željne pozitivnih promjena u kvartu i Zagrebu općenito! Koordinatorica sam za Gornju Dubravu i članica kvartovske grupe Dubrava.

Hrvoje Nikšić

Fizičar sam, zaposlen u informatici financijske institucije i motiviran da pomognem oživljavanju grada koji zapušten i propada iznutra.

Irena Borovina

Predsjednica sam društvenog centra Vestigium na Vrbanima, gdje organiziram eko tržnicu, radionice, predavanja i druge kvartovske događaje. Mentoriram, povezujem i bodrim preko 50 volontera u udruzi te inicijative u drugim zajednicama, koordinatorica Tranzicijskog središta za Hrvatsku. Angažirana oko aktivnosti kvartovske grupe Trešnjevka jug, i pomažem oko programa na području ekologije i društveno kulturnih događanja.

Iskra Mandarić

Odgajateljica sam s 30 godina iskustva rada sa djecom rane i predškolske dobi, sindikalna aktivistica aktivna u borbi za bolje uvjete rada i dostojanstvo struke te borkinja za prava žena kao članica Ženske sekcije žena u SSSH. Sudjelovala sam u stvaranju programa radne skupine obrazovanje kako bih ukazala na važnost kvalitetnog ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Iva Ivšić

Vijećnica sam u gradskoj četvrti Trnje i članica kvartovske grupe Trnje te koordinatorica grupe za socijalnu politiku. Uključena sam u izradu programa na području socijalne politike i odgoja i obrazovanja. Članica sam udruge BRID i zaposlena u Sindikatu obrazovanja, medija i kulture, dugogodišnja terenska aktivistica.

Iva Paska

Sociologinja sam po struci i članica kvartovske grupe Centar, zainteresirana za razvoj prema pristupu "odozdo prema gore" u skladu s principima održivosti te razvoj socijalno osjetljivih sadržaja dostupnih svim građanima.

Ivan Ačkar

Magistar sam računarstva, zainteresiran za utjecaje tehnoloških promjena na svakodnevni život građana i okoliša, kao i za radnička prava te smanjivanje društvenih, odnosno klasnih nejednakosti. Uključen sam u aktivnosti vezane uz teme rodne i LGBTIQ+ ravnopravnosti, digitalnih politika, te ekologije.

Ivan Budišić

Član sam kvartovske grupe Trešnjevka-jug. Želim otvoren i solidaran kvart i grad s dostupnim i osiguranim javnim uslugama, s očuvanim zelenilom, koji će se planski razvijati u svrhu stvarnog poboljšanja kvalitete života.

Ivan Franić

Diplomirani sam ekonomist s iskustvom rada u financijskoj industriji, u prodaji i u operativnim procesima tvrtke kao što su npr. budžetiranje, planiranje i praćenje troškova i racionalizaciji istih. Član sam kvartovske grupe Maksimir i sudjelovao sam u pisanju programa za GČ Maksimir.

Ivan Krivačić

Inženjer sam elektrotehnike, rođeni Sesvećanin koji radom u kvartovskoj grupi Sesvete želi sustavno i promišljeno rješavati probleme prometa, javnih sadržaja te infrastrukture u našim Sesvetama.

Ivan Vranković

Specijalist sam sportskog menadžmenta i nogometni trener. Član sam grupe za sport te grupe u kvartu Utrine i Novom Zagrebu Istok. 14 godina radim u zagrebačkom sportu kao trener i voditelj nogometnih škola te poznajem probleme iz unutra. Motiviran sam vizijom da pitanja razvoja sporta na svim razinama u Gradu Zagrebu postanu svakodnevnica.

Ivana Blažević

Nedavno sam se uključila kako bih doprinijela promjenama u gradu, a prvenstveno u kvartu. Majka sam malog djeteta, frustrirana nebrigom za kvart i samostalno sam pokrenula i uspješno završila akciju obnove dječjeg parka. Napokon sam sretna jer sam pronašla nekoga kome vjerujem... jer zajedno smo jači. Radim kao rukovoditeljica u logistici, imam višegodišnje iskustvo u organizaciji te rješavanju problema.

Ivana Brajdić

Studentica sam politologije na Sveučilištu u Zagrebu, rodom iz Siska. U srednjoj školi sam se počela baviti neformalnim obrazovanjem i radom s djecom i mladima, u čemu sam i danas aktivna. Svoje iskustvo međugeneracijskog učenja sticala sam diljem Hrvatske, a prije studija sam volontirala godinu dana s umirovljenicima u Italiji. Svoje znanje sada želim upotrijebiti u sredini u kojoj živim.

Ivna Vrana Špoljarić

Osnivačica sam Možemo! i uključena u kvartovsku grupu Centar jer želim aktivno i zeleno djelovati u lokalnoj zajednici. Aktivna sam i oko unaprjeđenja odgojno – obrazovnih procesa. Rođena sam i odrasla u Zagebu, i želim zeleni Zagreb, u kojem mladi ostaju, a građani su aktivni u svojoj lokalnoj zajednici!

Ivo Špigel

Poduzetnik sam i suosnivač tvrtke Perpetuum Mobile. Poznavatelj europske "high tech" industrije i zajednice, autor knjige "The European Startup Revolution". Član sam grupe za IT i obrazovanje, s naglaskom na podršci tehnološkom razvoju, suradnji sa znanstvenim institucijama i poduzetništvu.

Jagoda Munić

Magistririca sam zaštite okoliša kontrole zagađenja i inženjerka ekologije (PMF, Zagreb). Želja mi je da Zagreb i cijela Hrvatska postanu održivi i da u sljedećem desetljeću provedemo zelenu tranziciju te u tome postanemo predvodnici u Europi. Koordiniram radnu grupu Zeleni plan, i bavim se zaštitom okoliša, prirode i održivim razvojem više od 25 godina.

Jagoda Novak

Riječanka sam porijeklom, stručnjakinja za politike ljudskih prava, no više od polovice života volim i živim Zagreb. Motivirana sam željom da Jarun bude ponovno kvart za ljude, a ne automobile, kvart dobrih javnih usluga, s društvenim domom, objedinjenim vrtićem, a da Jarunskom jezeru udahnemo novi život. S odličnom ekipom istomišljenika iz Zagreb je naš čvrsto vjerujem da je to ostvarivo!

Jelena Miloš

Bavim se temama iz polja rada, socijalnim politikama i politikama rodne ravnopravnosti. Trenutno radim za europsku sindikalnu federaciju koja uglavnom organizira privatni sektor, gdje sam najviše angažirana na politikama za poboljšanje sektora skrbi u EU te politikama za poboljšanje sustava kolektivnog pregovaranja između sindikata i poslodavaca, naročito u zemljama Jugoistočne Europe.

Jelena Zenko Milović

S obzirom da sam zadnjih 4 godine bila aktivna članica Vijeća Mjesnog odbora Šestinski dol - Vrhovec, sudjelovala sam kao sukoordinator u sastavljanju programske podloge za Šestinski dol - Vrhovec i Črnomerec.

Jona Jovanović

Nakon izlaska iz srednje škole shvatio sam koliko toga fali ljudima mlađe dobi i koliko se potencijala trati zahvaljujući lošoj, neorganiziranoj i nemotiviranoj vlasti. Želim to promijeniti.

Karlo Kralj

Doktorand sam na Scuoli Normale Superiore u Firenci, gdje specijaliziram studije društvenih pokreta. Aktivan u izradi izbornog programa u području politika za mlade i razvoj rada s mladima. Bivši sam predsjednik Mreže mladih Hrvatske. Out and proud!

Kruno Petrinović

Otac, suprug, germanist, talijanist, koscenarist, publicist, judoka, planinar, gljivar, kerovođa, nositelj Spomenice Domovinskog rata, radi kao novinar, živi u Novom Zagrebu - Istok.

Josip Radin

Suprug sam i otac dva predivna dečka, marljiv i požrtvovan radnik, elektro struke, radim u veleprodaji elektromaterijala. Željan sam promjena u kvartu, gradu, državi ali i mentalitetu ljudi. Aktivan sam u projektiranju sustava obnovljivih izvora električne energije i doprinio izradi kvartovskog programa za Črnomerec u pitanjima infrastrukture, komunalija i doma zdravlja.

Jurica Meić

Kažu mi da uvijek guram nos gdje mi nije mjesto. Ne volim stajati postrani kad vidim da se nešto treba napraviti. Naš kvart ima potencijala. Kako bi postao sjajno mjesto za život trebamo ga urediti. Izbor nam je jamrati ili nešto poduzeti. Ja sam se odlučio pokrenuti, priključite nam se. Možemo Ban Keglević srediti tako da bude bomba.

Karin Doolan

Sveučilišna sam profesorica i koordinatorica programa za obrazovanje, posebno angažirana na temama dostupnosti obrazovanja i obrazovanja za aktivizam, a kojima se istraživački i zagovarački bavi dugi niz godina. Koordinirala sam skupinu koja je izradila Nacionalnu strategiju za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja usvojenu 2019. godine.

Laszlo Halasz

Rođen sam u Zagrebu, ekonomist i trgovac s 20 godisnjim iskustvom kao i travar i pčelar. Posebno me zanima unaprijediti zelene površine u kvartovima, poboljšati recikliranje i živjeti u gradu s manje auta a više bicikla.

Koviljka Aškić

Direktorica sam tvrtke Eko-Adria koje se bavi savjetovanjem u zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom od 2008. godine. Zbog dugogodišnjeg iskustva i u praćenju dobrih praksi u državama EU i RH, željela sam doprinijeti u predlaganju modela i sustava u gospodarenju otpadom za Zagreba gdje je izazov najveći.

Kristijan Rebelić

Aktivist sam i član kvartovske grupe Dubrava. Zaposlen sam u A1 kao voditelj odjela nadzora i član Project management teama.

Lana Lovrenčić

Koordinatorica sam kvartovske grupe Maksimir je naš, uključena u aktivnosti u kvartu s posebnim interesom za stanje škola i vrtića. U svom se radu bavim pitanjima prostorne pravde i povijesti urbanog razvoja Zagreba te kao stručna suradnica i istraživačica radim na nizu domaćih i međunarodnih projekata u kulturi.

Ljiljana Kahlina

Učiteljica sam razredne nastave zaposlena u OŠ Ante Kovačića, Zagreb-Špansko i pokretačica sam prvog hrvatskog projekta Tiny forest (Mala šuma) koji je realiziran u dvorištu naše škole. Članica sam kvartovske grupe MO Gajnice i suradnica na sastavljanju kvartovskog programa. U izradu programa sam se uključila jer za sebe i sve građane želim ljepši Zagreb.

Laura Rebelić

Mlada sam i ambiciozna osoba željna novih znanja i velikih promjena u kvartu, aktivna sam u kvartovskoj grupi Dubrava.

Ljiljana Ivanac

Diplomirana sam ekonomistica u mirovini, cijeli radni vijek sam radila u osiguranju. Ljevičar sam u duši, sa Zagrebom u srcu i sa željom da doprinesem Platformi Možemo! jer Zagreb može bolje.

Ljiljana Josipović

Školska sam liječniica, profesorica medicinskih predmeta sa završenom edukacijom iz Gestalt psihoterapije. Posebno područje interesa su mi preventivne aktivnosti usmjerene na održavanje zdravlja s naglaskom na mentalno zdravlje i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.Uključena u aktivnosti oko tema zdravstva i obrazovanja i članica kvartovske grupe Dubrava.

Luka Kamenečki

Student sam medicine na Sveučilištu u Zagrebu i član grupe za mlade i kvartovske grupe Trešnjevka sjever, sudjelovao sam u razgradi problema stanovanja mladih.

Lovro Turalija

Student sam koji se aktivirao u kvartovskoj grupi Brezovica nakon što sam naišao na anketu Kakav kvart želiš?, koja me potaknula na razmišljanje o problemima svog kvarta. Bilo mi je drago susresti aktivne i motivirane ljude spremne raditi na konkretnim promjenama. Svi smo svojim iskustvima pridonijeli prepoznavanju i raspisivanju određenih problema naše zajednice te se veselimo njihovom rješavanju.

Lucija Gegić

Ja sam Lucija iz Čučerja. Apsolventica sam sociologije i kroatistike te sam se uključila u platformu jer želim ostati u Hrvatskoj i vjerujem da ju možemo učiniti ljepšim mjestom za život ako pokrenemo pozitivne promjene zajedno, odozdo. Kao stanovnici epicentra, primarni fokus mi je obnova Čučerja nakon potresa. Voljela bih da cijeli proces obnove bude transparentan, lako dostupan i brz!

Lucija Josipović

Aktivistica sam i pokretačica inicijative "Ne kompostani", kroz koju sam upoznala snagu borbe za pravu stvar. Uključena sam u pripremu programa aktivnosti za kvart u želji za promjenom. Komunikacijska sam stručnjakinja i radim u marketingu koji koristi snagu društvenih mreža i pametne izravne komunikacije. Majka sam dvoje djece, živim na Starjaku zadnjih 8 godina.

Maja Šćukanec

Inžinjerka sam prometa i zaštite na radu, aktivistkinja u borbi za ljudska prava i velika ljubiteljica pasa i sporta (bodybuilding).Uključena sam u aktivnosti oko tema prometa, vijećnica sam u MO Ciglenica i članica kvartovske grupe Tresnjevka sjever.

Luka Korlaet

Kao stručnjak iz područja arhitekture i urbanizma htio sam doprinijeti artikulaciji programa iz prostorne i stambene politike koja bi mogla biti puno inkluzivnija i pravednija. Sa suradnicima iz Grupe kroz niz konstruktivnih diskusija nastojao sam iznaći premise takve politike. Izgrađeni prostor a pogotovo stanogradnja ne smiju se prepustiti isključivo zakonima tržišta.

Luka Papa Stubbs

Studirao sam politologiju i sociologiju na Glasgow Caledonian University, a u slobodno vrijeme se bavim glazbom. Član sam tematske grupe promet i kvartovske grupe Maksimir, i posebno me zanima kako unaprijediti javni prijevoz u gradu.

Maja Mucko

Poslijedoktorandica sam na Botaničkom zavodu Biološkog Odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, volonterka i aktivistkinja unutar aktivnosti vezanih za ekologiju i očuvanje okoliša, urbanizam i komunalnu infrastrukturu. Članica kvartovske grupe Zagreb je naš! Stenjevec, majka dvoje djece, ljubiteljica glazbe i originalnog kulturnog samoizričaja. Optimist sam istančane vjere u ljude i zajednicu.

Marin Živković

Dugogodišnji sam zagovaratelj prava radnika radnika, ljudskih prava i prava mladih s bogatim iskustvom u upravljanju projektima, koordinaciji programa, analizi politika i izgradnji argumentacije. Sindikalni sam povjerenik i organizator te koordinator kvartovske grupe. Savjetnik sam u uredu za ravnopravnost spolova.

Marija Vulić

Simpatizerka sam platformi ZJN i Možemo! i članica kvartovske grupe Trešnjevka-jug. Jedan od problema vidim u preizgrađenosti naselja te smatram da zelene površine trebaju postati javne površine, u službi građana, a ne privatnog kapitala. U slobodno vrijeme branim parkove, volim druženja, izlaske i ljude.

Marijan Marković

Student sam stomatologije, svoju budućnost vidim u Zagrebu i želim doprinjeti njegovom boljem razvitku. Zainteresiran sam za teme zdravstva te kvalitetnijeg društvenog života. Rekreativni sam svirač.

Marijana Gregur

Članica sam platforme Zagreb je naš, uključila sam se u inicijativu zbog potrebe rješavanja problema loše reguliranog prometa u kvartu i nesigurnosti prometnica. Ekonomista, majka dvoje školaraca koji su svakodnevni sudionici prometa i prvenstveno mi je cilj osigurati sigurnost djece u prometu.

Marko Stipić

Koordinator sam MO Ivan Mažuranić i član kvartovske grupe Dubrava. Uz Možemo bavim se i sindikalnim djelovanjem te radničkim pravima. Pridružio sam se platformi Možemo da pokušamo nešto promijeniti na bolje i potaknemo pozitivne promjene u kvartu.

Marina Ivandić

Koordiniram tematsku radnu grupu za sindikalizam i rad, pa sam u tom dijelu i doprinijela izradi programa. Zanima me stvaranje grada koji je u stanju organizirati kvalitetne komunalne i ostale javne usluge svojim stanovnicima i stanovnicama i istovremeno zapošljavati radnike i radnice koji su ponosni što tome doprinose.

Marina Marunić

Ekonomistkinja sa završenim MBA, radim u privatnom sektoru i aktivna sam u kvartovskoj grupi Dubrava. Udana sam i majka troje djece, željna promjena i jednakih uvjeta za sve.

Mario Pallua

Član sam radne grupe za prava životinja. Oduvijek sam smatrao da je srž politike briga za najslabije, stoga sam nakon studija politologije završio magisterij iz razvojnih studija na Sveučilištu Cambridge. Vjerujem da su prava životinja biti sljedeće „ljudsko-pravaško“ pitanje. Radim kao novinar te, honorarno, u akademskom izdavaštvu.

Mateo Ptičar

Aktivist sam za klimatsku pravdu i ljudska prava. Svojim djelovanjem nastojim biti dio borbe protiv neoliberalnih politika i sustavnog narativa koji nam govori kako je ekonomski rast važniji od zdravlja nas i naše planete.

Matko Dujmović

Student sam preddiplomskog studija ekonomije i sociologije na francuskom sveučilištu Sciences Po i član sam trešnjevačke kvartovske grupe, MO Ljubljanica. Posvećen sam očuvanju kvartovskog zelenila i potoka. Sanjam trešnjevačko kino i trotoare bez autiju.

Miljenka Buljević

Članica sam radnih grupa za kulturu i civilno društvo te članica kvartovske grupe Gornji grad - Medveščak. Profesionalno sam vezana za području suvremene kulture i umjetnosti te civilnog društva u sklopu čega se aktivno bavim kulturnom politikom kao i javnim politikama za razvoj civilnog društva.

Martina Zorko

Uključila sam se u aktivnost grupe kao građanka koji želi promjenu u svom kvartu i gradu, ponajviše za dobrobit djece i budućih generacija, uz rad na poboljšanju infrastrukture, te sportskih i kulturnih sadržaja.

Marta Kiš

Sukoordinatorica sam kvartovske grupe i vijećnica u VGČ Trešnjevka sjever, aktivna oko tema kulture, obrazovanja, urbanizma i obnove te svakodnevnog poboljšanja života u našem Zagrebu. Diplomirana sam slavistica i povjesničarka umjetnosti, radnica u kulturi, pripadnica mađarske manjine i ponosna aktivistica!

Martina Bosak

Motivacija za sudjelovanjem u pisanju programa proizašla je iz moje želje za ravnopravnijim društvom, u kojem će sve intersekcije roda imati jednak pristup uslugama i uživati jednaku zaštitu od države. Smatram se feministicom, zagovornicom zaštite ljudskih prava i okoliša.

Martina Podboj

Lingvistica sam predajem na Odsjeku za anglistiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Porijeklom Osječanka, u Zagrebu živim oko 6 godina. Volim Zagreb i želim da bude bolje i pravednije mjesto za život za svakoga.

Miran Jurić

Sociolog sam, radim u kulturi i aktivan u kvartovskoj grupi Trešnjevka-jug, na Knežiji.

Mirjan Saračević

Koordinator sam programa za MO Ban Keglević, član črnomeračke kvartovske grupe i radne grupe za sport. Završio sam Tehničko veleučilište u Zagrebu - prometni smjer i radim u zračnoj luci Franjo Tuđman.

Mirjana Stengl

Geografkinja sam i prostorni planer, i motivirana sam u devastirane zagrebačke prostore unijeti pozitivne promjene, vodeći računa pogotovo o starijoj populaciji, ali i ostalim građanima kako bi se podigla kvaliteta života.

Miroslav Petrović

Koordinator sam izrade programa za obrazovanje s fokusom za istraživanje, razvoj i inovacije te zelenu transformaciju škola i vrtića uključujući zelenu javnu nabavu hrane. S obzirom na dugogodišnje iskustvo rada u privatnom i javnom sektoru, posebno u pogledu razvojnih i EU projekata, primarni interes mi je razvoj zagrebačkih obrazovnih ustanova u sigurne, zelene i uključive ustanove.

Nada Mihalić

Umirovljenica sam koja podržava platformu Možemo jer vjerujem da jedino s njom možemo ostvariti čist i uredan grad, bez korupcije i kriminala.Stavljam se na dispoziciju u okviru svojih mogućnosti i u skladu sa svojim godinama.

Naima Balić

Iza mene je dugogodišnje upravljačko iskustvo u poljima obrazovanja i kulture, uključena sam u rad dviju tematskih grupa i kvartovske, pisala dio o građanskom obrazovanju i međunarodnoj suradnji. Radila sam na uvođenju građanskog obrazovanja u škole u RH organizacijom seminara i radionica te uključila osnovne i srednje škole u projekt SVI JEDNAKI SVI RAZLIČITI. Pokrenula sam u Hrvatskoj rano učenje stranih jezika u osnovnim školama.

Neven Penzar

Profesor sam hrvatskog jezika i južnoslavenskih književnosti, lektor i redaktor. Član sam kvartovske grupe Donji grad i Gornji grad – Medveščak. U platformama Zagreb je NAŠ! i MOŽEMO! napokon sam pronašao svjetonazorski bliske ljude koje sam tražio cijelog života. Odmalena zaljubljen u šume, more i svoj grad, glazbu, likovne umjetnosti, strip i film.

Nikola Plejić

Programer sam i fizičar, član grupe za digitalnu politiku i informacijske tehnologije. Unutar platformi se bavim tehničkom podrškom te pitanjima digitalizacije i tehnološke autonomije.

Nikola Tomašegović

Asistent sam na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i simpatizer platformi Zagreb je naš! i Možemo! Član sam kvartovske grupe Trešnjevka-jug, zainteresiran za teme održivog razvoja grada, političke participacije, znanosti i obrazovanja.

Nikola Zdunić

Koordinator sam kvartovske grupe na Peščenici-Žitnjak i vijećnik na Volovčici. Kao pripadnik LGBTIQ+ zajednice i kao aktivist sudjelovao sam u organizaciji nekoliko Povorki ponosa. Uključen sam u razvoj kvartovskog programa, programa u području rodne i LGBTIQ+ ravnopravnosti te programa za integraciju Romkinja i Roma. Bavim se i pitanjima priuštivog i dostupnog stanovanja.

Nina Šantić

Politologinja sam i oduvijek živim na Staroj Pešči. Članica sam kvartovske grupe Peščenica-Žitnjak te koordinatorica u MO Peščenica. Sudjelovala sam u izradi kvartovskog programa s naglaskom na problem izgradnje zgrade OŠ D.Kušlana.
Smatram da jedino vlastitim angažmanom svakog od nas, kroz dječje oči, snagom mladih i iskustvom starijih, možemo pridonijeti boljem životu u našem lijepom kvartu.

Nives Curić

Simpatizerka sam platformi ZJN i Možemo! Sudjelujem u radu kvartovske grupe Sesvete, a pridružila sam se zato što želim da nam bude ljepše i bolje živjeti u Sesvetama. Zalažem se za zaštitu okoliša, čišće Sesvete i proširenje kanalizacijske mreže u našoj gradskoj četvrti.

Oto Čaleta

Turistički sam vodič, motiviran za unapređenje prometa i prometne infrastrukture Trešnjevke, za uređenje Remize te sadnju drveća i proširenje šetnice potoka Črnomerec...

Ozren Tkalčec Krznarić

Radim kao software developer, suprug sam i otac troje djece. Stvarno mi je dosta predizbornih obećanja za koja znam unaprijed da se neće ispuniti. Zato sam odlučio "uzeti stvar u svoje ruke" i aktivnije se uključiti u diskusiju o potrebnim zahvatima u mojem kvartu i oko njega.

Paul Stubbs

Spajam istraživanja socijalne politike s aktivizmom i zagovaranjem. Sudjelovao sam u razvoju programa socijalne politike za ZjN 2017. i za lijevu koaliciju 2020. godine. Socijalna politika nije samo podrška potlačenima i marginaliziranima, već je alat za emancipaciju i društvenu transformaciju.

Paula Zore

Feministkinja sam i aktivistkinja na području ženskih prava posebice nasilja nad ženama. Nakon osam godina rada u Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava s fokusom na seksualnom nasilju sada sam zaposlena u udruzi Skribonauti na organiziranju i provedbi kreativnih programa za osobe u institucijama. Članica sam Feminističkog kolektiva fAKTIV i Platforme za reproduktivnu pravdu.

Petar Atanasoski

Član sam kvartovske grupe "Dubrava je naša", a kao član platforme Zagreb je naš sudjelujem u brojnim aktivnostima. Moji interesi se kreću od kulturne politike, ekologije i što transparentijeg javnog djelovanja. Zalažem se za što veći angažman ljudi u kreiranju lokalne politike, te općenito za povećanje zanimanja ljudi za politiku i demokratizaciju društva.

Petar Blažević

Petar Blažević, Vrapčanec i Zagrepčanec po rođenju i određenju, član grupe Vrapče centar. Angažiran na poboljšanju kvalitete života u zapadnom dijelu grada. Radi na održivom razvoju i podržava obnovljive izvore energije, recikliranje i građansku odgovornost. Oduvijek zaposlen u realnom sektoru u odjelima prodaje i marketinga. Od 2018. samostalni poduzetnik.

Predrag Kuzmanović

Aktivan u kvartovskoj grupi Posused Vrapče, motiviran sam doprinijeti kvaltitetnijem načinu života u kvartu i gradu.

Radovan Bjeloš

Uključio sam se u rad grupa oko pitanja koja su relevantna za Trnsko, kvart u kom živim jer želim doprinijeti promjeni i smanjiti opće nezadovoljstvo postojećim stanjem.

Ria Bilić

Politologinja sam zainteresirana za digitalizaciju javne uprave, outdoor sportsko-rekreacijsko-avanturističku infrastrukturu i politike za mlade, stručnjakinja za pripremu i provedbu EU projekata, planinarka, penjačica, vijećnica u mjesnom odboru, sukoordinatorica kvartovske grupe Črnomerec i koordinatorica Radne grupe za mlade. Sudjelovala u pripremi programa za Črnomerec te programa za mlade.

Robert Csöngei

Radim kao software konzultant i želim svojim vještinama doprinositi zelenoj politici i razvoju inkluzivnog društva.

Robert Šafranko

Robert Šafranko, koordinator programa i uključen u aktivnosti oko razvijanja prometno biciklističke infrastrukture, sportskih igrališta, poboljšanja života stanovnika kvarta i turističke promocije samog kvarta, član podsusedske kvartovske grupe. Strojarski tehničar, ali skoro cijeli radni staž radim kao grafički dizajner. Volim boravke u prirodi i biciklističke ture.

Robert Tomić

Član sam kvartovske grupe Dubrava. Imam malog klinca i ne želim da odrasta u Zagrebu kakvog imamo danas. Želim zelen, pošten grad, te se ponositi što tu živim, a ne sramiti se.

Roman Karaturović

Agronom sam i vlasnik OPGa, koordinator kvartovske grupe Trešnjevka -sjever i vijećnik u VGČ Trešnjevka-sjever. Smatram kako Zagreb treba postati pravedan,održiv i zeleni grad.

Sandra Benčić

Saborska sam zastupnica Možemo! u klubu Zelene ljevice. Unutar grupe Zeleni plan moja uloga bila je povezivanje rada saborskog kluba s tematskom grupom, definiranje ciljeva i pozicija stranke, te prijenos tih pozicija na razinu saborskih i odborskih rasprava. U sklopu grupe Urbanizam bavila sam se postpotresnom obnovom, te definiranjem mjera za osiguranje dostupnog i priuštivog stanovanja. Uz navedno, članica sam i grupe za Socijalnu politiku.

Sandra Popara

Arhitektica sam, magistrirala MBA i govorim tri strana jezika. Uključena sam u rad kvartovske grupe Črnomerec oko tema stanovanje, urbanizam, poslije potresna obnova, očuvanje okoliša. Želim pomoći da Zagreb postane uređen, planski razvijan, zeleni grad sretnih ljudi.

Sanja Zovko

Grupi za stanovanje i urbanizam sam se priključila iz dva razloga. Jedan je moj dugogodišnji interes za stanogradnju i priuštivo stanovanje, a drugi taj što sam se stjecajem obiteljskih okolnosti godinama na razne načine bavila nekretninama i stekla određeni uvid u problematiku.

Sarah Baron Brljević

Aktivna sam u temi digitalizacije. Bavim se istraživanjem, osmišljavanjem i dizajnom, te metodama i procesima proizvodnje korisnih digitalnih alata i servisa. Radila sam na opensource i participativnim alatima, javim servisima, te sudjelovala u izradi centralne berlinske platforme za participaciju građana. Članica sam kvartovske grupe Centar.

Silvana Vučković

Simpatizerka sam Zagreb je nas! i aktivna u kvartovskoj grupi Donja Dubrava. Uključena sam u aktivnosti djeljenja letaka i izradi kratkog osvrta ključnih problema Trnave te prijedlozima za poboljšanje kvalitete života zajednice i pojedinca. Radim u SCu Sveučilišta u Zagrebu.

Siniša Mikuličić

Rođen sam u Zagrebu i živim na Ferenščici. S obzirom da stanujem u novogradnji i da sam građevinske struke doprinio sam programu za stanovanje budući da su kvartovsi šesto 'spavaonice' popratnih društvenih sadržaja. S obzirom da me smetaju takve stvari odlučio sam se angažirati

Siniša-Senad Musić

Obrtnik sam, aktivist, vodim socijalno poduzeće i dobitnik sam nagrade Hrvatskog glumišta. Smatram da društvo treba napraviti sve kako bi djeca imala priliku ostvariti svoje pune potencijale, kako bi se svaki pojedinac unutar društva osjećao sigurno i korisno doprinoseći svojoj zajednici, a samim time i društvu u cjelini. Zalažem se za društvo s nultom stopom tolerancije prema svakom vidu diskriminacije!

Slaven Vukasović

Voditelj sam financija i poslovni konzultant zainteresiran za promjenu i unapređenje životnog standarda svojih sugrađana kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. Aktivan u kvartovskoj grupi Trešnjevka-Jug i tematskoj grupi za proračun.

Snježana Prpić Rudić

Simpatizerka sam platformi Zagreb je naš i Možemo te članica kvartovske grupe Trešnjevka-jug. Supruga, majka, entuzijastica i idealistica. Imam trideset godina iskustva u financijama, računovodstvu, kontrolingu i reviziji. Interesiraju me teme zaštite okoliša i djeca.

Snježana Tkalčić-Pisk

Aktivna sam u kvartovskoj grupi Dubrava i koordinatorica grupe MO 30. svibanj, Privatna sam poduzetnica, majka dvoje djece, osoba s invaliditetom. Zanima me angažman vezan uz aktivnosti poboljšavanja uvijeta u kvartu, što se odnosi na promet, zelene površine i kulturne sadržaje.

Suzana Ristić

Aktivna sam u kvartovskoj grupi Dubrava i sudjelujem u aktivnostima kvartovske grupe poput anketiranja, dijeljenja letaka, rad na društvenim mrežama. Radim kao trgovkinja i pomoćnica u nastavi djeci s posebnim potrebama.

Sven Nemet

Aktivan sam u kvartovskoj grupi Trešnjevka-jug i upoznat s problemima u Zagrebu. Vjerujem da mogu ponuditi kreativne ideje i pridonijeti i u obogaćivanju kulturnog programa u svom dijelu grada jer mi je to profesija (diplomirao sam na Likovnoj akademiji), ali i u drugim područjima s kojima sam upoznat.

Svibor Jančić

Zastupnik sam u Gradskoj skupštini i već 8 godina djelujem u okviru mjesne samouprave kao vijećnik u Gradskoj četvrti te sam bio u prilici upoznati postojeće procese te detektirati razloge zbog kojih mjesna samouprava ne funkcionira onako kako bi trebala. U radnu grupu za sport sam se uključio kao aktivni rekreativac i korisnik raznih sportskih objekata sa željom da pomognem razvoj rekreativnog sporta i sportske infrastrukture.

Svjetlana Lugar

Otkad sam u mirovini, ne mirujem. Aktivna sam u lokalnoj zajednici. Zanima me sve što se događa u „mom dvorištu“. Posebno otvoreni prostori, trgovi i parkovi koji trebaju biti uređeni, opremljeni i da se ljudi u njima zadržavaju. Sudjelovala sam u mnogo akcija civilnih društava. Pomaci su bili mali. Sad gajim veliki optimizam što smo zakoračili u politiku Grada da se sustavno mijenja njegovo vođenje i razvoj i onda će pomaci biti brži i veći.

Tea Pađen Rašidagić

Aktivna sam u kvartovskoj grupi Podsused- Vrapče i koordinatorica grupe Perjavica-Borčec. Na programu sam radila vezano za teme vrtića, škola, prikupljanja otpada i gradnje bez jasnog urbanističkog plana. Majka sam dvije djevojčice koje su joj najveća životna inspiracija i motivacija.Radim u financijama, diplomirala sam projektni menadžment, i užitak na poslu čine mi projekti vezani za efikasnost i produktivnost rada.

Tena Banjeglav

Članica sam tematske grupe obrazovanje i posebno se bavim temama vezanim uz odgoj za aktivno građanstvo. Članica sam kvartovske grupe Centar te sam surađivala na izradi programa za Gornji Grad i Medveščak. Rođena san u Zagrebu, gdje živim cijeli svoj život i snažno sam motivirana doprinijeti promjenama koje Zagreb očekuju nakon izbora.

Teodor Celakoski

Koordinator sam stranke Možemo! i aktivan u platformama Zagreb je naš! i Možemo! od osnutka. Bottom up kulturnom politikom i institucionalnim inovacijama u kulturi se bavim zadnjih 15-tak godina zajedno s kolegama i organizacijama iz nezavisne kulture. Iskustvo i nalaze iz tih procesa sam želio prenijeti u izradu našega kulturnog programa.

Tihana Soljankić

Simpatizerka sam platformi Zagreb je naš i Možemo, poduzetnica i majka troje djece. Zainteresirana sam za rješavanje problema obrazovanja, preizgrađenosti, parkiranja i odlaganja otpada.

Tomica Rižmarić

Mali sam poduzetnik i zalažem se za drugačiji način upravljanja gradom. Aktivan u kvartovskoj grupi Peščenica-Žitnjak i uključen u aktivnosti oko ekoloških tema.

Tomislav Ivanek

Ekonomist sam po struci i koordinator kvartovske podgrupe Stari Retkovec. Uključio sam se u rad platforme kako bih pomogao ostvarivanju transparentnosti i poboljšanju kvalitete života u kvartu. Želja mi je da glas i potrebe naših kvartovskih sugrađana dođu na pravu adresu i ostvare se.

Tomislav Janđel

Četvrta sam generacija Kustošijanaca koja živi, radi i odgaja dijecu u kvartu koji ima sve predispozicije lijepog i ugodnog. Kao takav smatram da imam puno pravo skrenut pažnju na loše gospodarenje kroz godine jer kvart je zapušten i zaboravljen. Želim radikalne promjene!

Tomislav Kenjerić

Inženjer sam strojarstva, planinar, zaljubljenik u prirodu i Velebit. Zeleno-lijevo orijentiran od prvih izbora, a sada aktivan u kvartovskoj grupi Sesvete.

Tomislav Kevo

Koordinator sam radne grupe za analitiku te član grupe za društvene mreže. U program sam uključen oko pitanja proračuna, javne nabave, sustava civilne zaštite i sporta. Diplomirao sam politologiju na FPZG-u i europsku povijest na Central European University u Budimpešti. Zaposlen sam u sektoru financijske kontrole EU fondova.

Tomislav Nakić-Alfirević

Stručnjak sam za razvoj softvera, dugogodišnji volonter, ljubitelj bicikla i aktivnog života. Angažiran sam oko pitanja održivog razvoja, osobito prometa, energetike, zaštite okoliša te gradova ugodnih i zdravih za život.

Tomislav Medak

Koordinator programa i uključen u aktivnosti oko ekoloških tema, digitalizacije i kulture, član trnjanske kvartovske grupe. Doktorand pri Centru za postdigitalne kulture Sveučilišta Coventry, u istraživačkom radu bavi se pitanjima ekološke krize, tehnološkog razvoja i dostupnosti znanosti. Osoba s invaliditetom.

Tomislav Reškovac

Profesor sam filozofije u gimnaziji, no uz to sam sudjelovao u različitim aktivnostima koje su bile usmjerene unapređenju kvalitete obrazovanja, ali i jednakosti u pristupu kvalitetnom obrazovanju.

Tomislav Tomašević

Zastupnik Zagreb je NAŠ u Gradskoj skupštini grada Zagreba od 2017. godine, saborski zastupnik Možemo! od 2020. godine i kandidat za gradonačelnika na ovim lokanim izborima. Bavi se ekološkim, prostornim i društvenim problemima grada posljednjih 20 godina, kako kroz aktivizam, tako i kroz institucije.

Tomislav Vukoja

Vijećnik sam i aktivan u tematskoj grupi za mjesnu samoupravu, motiviran da primijenim iskustva koje sam stekao kao vijećnik u mjesnom odboru i potaknem promjene. Također sam zbog svog sindikalnog iskustva aktivan u tematskoj grupi za rad.

Toni Gabrić

Novinar sam i urednik portala, te vijećnik u MO Pavao Šubić. Također sam aktivan kao koordinator tematske grupe za zagrebačku mjesnu samoupravu, koju vidim kao mehanizam koji građane potiče na sudjelovanje u upravljanju gradom.

Toni Silić

Politolog sam i radim kao data analyst, član sam kvartovske grupe Peščenica-Žitnjak i uključen u aktivnosti oko izrade programa za kvart.

Toni Vidan

Toni Vidan, dugogodišnji aktivist na područjima zaštite okoliša i razvoja civilnog društva. Aktivan od 1986., prvenstveno na problematici održive energetike i klimatskih promjena. Sudjelovao u međunarodnim klimatskim pregovorima od 1991., te u inicijativama za razvoj zelene političke opcije u Hrvatskoj. Trenutno potpredsjednik EEB-a, najveće europske mreže okolišnih udruga.

Tonko Bogovac

Doktorand sam na studiju oceanologije pri PMF-u i koordinator gradske četvrti Novi Zagreb istok. KSET-ovac, volonter, planinar i biciklist u borbi za bolju kvalitetu zraka i smanjenje jednokratne plastike.

Urša Raukar

Jedna od osnivačica ZJN! i Možemo!, koordinatorica stranke ZJN!, uključena u mnoge aktivnosti, sudjelovala u izradi programa za kulturu i zdravstvo. Glumica, ponosna članica ansambla ZeKaeM-a.

Valentina Šipek

Kustošijanka sam i friška članica kvartovske Črnomerec je naš.Kad sam osvjestila da cijeli život živim u kvartu koji mi služi kao spavaonica, i da je kvartu i gradu uistinu potrebna promjena odlučila sam dati svoj skromni doprinos platformi. U stvarnom životu sam nesuđena politologinja trenutno zaposlena u IT-u jedne korporacije.

Valerija Ivanek

Nova sam stanovnica Starog Retkovca vidim mogućnost poboljšanja pojedinih segmenata kvarta. S obzirom da čekam prinovu, uključila sam se u rad kvartovske grupe sa ciljem da moja i tuđa djeca imaju adekvatne odgojne i obrazovne ustanove sa pratećim zelenim površinama i parkovima.

Vedran Ledinščić

Kao roditelj i sugrađan želim da se u našem kvartu naprave sportska igrališta za djecu i da se realizira dugogodišnji plan produžetka Branimirove pa da napokon malo rasteretimo promet u centru.

Vedran Lokošek

Bolnički sam liječnik i radim u tercijarnoj zaštiti, aktivan sam u tematskoj grupi zdravstvo. Svojim iskustvom mogu prije svega doprinijeti razvoju reformi u području bolničke organizacije i organizacije hitne službe.

Velimir Gašparac

Antropolog sam i sociolog, vijećnik u mjesnom odboru Stara Trešnjevka ispred ZJN! i sindikalni aktivist. Aktivan sam u kvartovskoj i programskoj grupi. Ne vjerujem u teorije o dotepencima već smatram da bi o životu u kvartu trebali odlučivati svi njegovi stanovnici.

Vera Vince

Studentica sam arhitekture i urbanizma, te povijesti umjetnosti i sociologije, s posebnim interesom za urbane sisteme i strategije planiranja održivih javnih prostora. Članica sam kvartovske grupe Maksimir, uključena u pitanja urbanizma, prometa i javnih prostora. Imam iskustva vođenja profila društvenih mreža, grafičkog dizajna i video produkcije.

Vesna Bečić

Politologinja sam i umirovljena državna službenica. Članica sam radne grupe za izradu programa vezano uz socijalnu politiku, i aktivna u udruzi Sindikat umirovljenika Hrvatske, predsjednica podružnice Trešnjevka sjever. Sa zanimanjem pratim pitanja vezana za prava umirovljenika i starijih osoba, žena i ostalih ranjivih skupina.

Vesna Špiljar

Aktivna sam u kvartovskoj grupi Peščenica-Žitnjak, sukoordinatorica bloka C (Folnegovićevo, Janko Matko i Savica Šanci). Uključena sam u aktivnosti oko pristupa novih članova, svojom profesionalnim iskustvom u marketingu i dizajnu pomažem u vidljivosti naše kvartovske grupe dizajnom FB postova s naglaskom na kvartovske probleme.

Viktor Kozar

Građevinski sam tehničar visokogradnje i profesionalni vatrogasac, sudjelovao u radu tematskih grupa stanovanje i urbanizam, obrazovanje i rad.

Vilim Matula

Rođen sam u Zagrebu 1962. godine. Glumac sam po pozivu i član ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh. Član sam Platforme Zagreb je NAŠ! od njenog osnutka. Na lokalnim izborima 2017.god. izabran sam u Vijeće Gradske četvrti Donji grad, u kojemu sam obnašao funkciju potpredsjednika. Na parlamentarnim izborima 2020.god. izabran sam u Sabor kao kandidat Platforme Možemo!

Višnja Kljajić

Arhitektica sam i članica kvartovske grupe Sesvete. Poduzetnica sam s preko dvadeset godina samostalnog rada, vječita optimistica kojoj je dojadilo da ljudi oko nje govore da je tako kako jest i da se ne može bolje. Vjerujem u potencijale novih generacija i nove načine bavljenja gradom i politikom, s naglaskom na općem dobru ispred privatnih interesa.

Vladimir Halgota

Sociolog sam s posebnim interesom za održivu mobilnost, urbanizam i zaštitu okoliša. Uključio sam se jer želim transparentnu upravu koja uvažava i podupire dijalog među ponekad suprotstavljenim potrebama svojih sugrađana. Želim odlučivanje na temelju argumenata i dokaza, ali i empatije. Vjerujem da je to put kojim možemo učiniti Zagreb i Hrvatsku boljim mjestom za generacije koje dolaze poslije nas.

Vlasta Marijan

Profesorica sam klavira u glazbenoj školi i angažirana u kvartovskoj grupi Trešnjevka sjever. Za angažman me motivira mogućnost uređenja grada kroz održivi urbanizam uz očuvanje zelenih površina i pravednije upravljanje. Želim da nove generacije dobiju temelje pametnog upravljanja svojim gradom na kojima mogu graditi budućnost.

Zrinka Lovrić

Aktivna sam u kvartovskog grupi Dubrava, a posebno me zanimaju teme vezane za obrazovanje, kao što su izgradnja škola i vrtića, te obnavljanje postojećih jer smatram da sva djeca moraju imati ista prava. Također ukazujem na ekološke probleme u naselju, prijedloge poboljšanje kvalitete života i na prometne probleme koji se zbog sigurnosti moraju rješavati odmah.

Žarka Rogić

Po struci sam doktorica medicine, zaposlena u Hrvatskoj liječničkoj komori i imam radno iskustvo u području javnog zdravstva. Aktivna sam u tematskoj grupi za zdravstvo i članica kvartovske grupe Centar.

Željka Tomljenović Cvijin

Ekonomistica sam s radnim iskustvom van granica Hrvatske i članica kvartovske grupe Podsused-Vrapče. Moji su afiniteti usmjereni na društveni rad u lokalnoj zajednici, u aktivnom sudjelovanju u rješavanju svakodnevnih problema. Zanimaju me aktivnosti oko ekoloških tema i kulture, a također sam aktivna u radu dobrotvorne organizacije.

Željko Pernar

Radim kao tehničar za transmisijske sustave (telekomunikacije) i član sam kvartovske grupe Podsused - Vrapče, uključen u pisanje programa grupe MO Vrapče centar - Gornje Vrapče. Kroz rad građanske udruge angažiran sam u promicanju ravnopravnog roditeljstva.

Željko Smode

Elektrostrojarski sam tehničar i sudjelovao sam u izradi programa za MO Rudeš. Uključio sam se u platformu Zagreb je naš! jer vjerujem da uz ove ljude mogu doprinijeti kvalitetnijem i ravnomjernijem razvoju sredine u kojoj živimo.